Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Lyijykynä

Lapsi katsoo, miten isoäiti kirjoittaa kirjettä ja kysyy:
- Kirjoitatko minusta?
Isoäiti lopettaa kirjoittamisen ja katsoo lapsenlastaan:
- Arvasit, kirjoitan sinusta. Mutta tärkeintä ei ole se, mitä kirjoitan, vaan se, millä kirjoitan. Haluaisin että sinä, kun kasvat isoksi, olisit samanlainen kun tämä lyijykynä.
Lapsi katsoo kiinnostuneena kynään, eikä huomaa mitään erikoista.
- Se on samanlainen kuin kaikki muutkin lyijykynät!
- Kaikki riippuu siitä, millä tavalla katsoo esineeseen. Tällä lyijykynällä on viisi ominaisuutta, jotka ovat tärkeitä sinulle, jos haluat elää elämäsi sovussa maailman kanssa.
Ensinnäkin: voit olla nero, muttet ikinä saa unohtaa "ohjaavan käden" olemassaoloa. Kutsumme tätä kättä korkeammaksi voimaksi. Luota tähän voimaan ja opettele tuntemaan se.
Toiseksi: jotta pystyisin kirjoittamaan, minun täytyy teroittaa kynä. Tämä toimenpide on kynälle hieman kivulias, mutta sitten kynä kirjoittaa hienommin ja ohuemmin. Siksi on muistettava kestää kipua, sillä se kehittää sinua.
Kolmanneksi: jos käyttää lyijykynää, aina voi pyyhekumilla pyyhkiä virheet. Muista että itsensä oikaiseminen ei ole aina pahasta. Usein se on ainoa tapa pitää itsensä oikealla tiellä.
Neljänneksi: lyijykynän merkitys ei ole se, että se on puusta, eikä kynän muoto, vaan sisällä sijaitseva lyijy. Siksi kuuntele aina mitä tapahtuu sisälläsi.
Ja vihdoinkin viides: lyijykynä jättää aina itsestään jälkiä. Samoin sinäkin jätät aina jälkijä tekojen seurauksena, joten mieti tarkkaan aina seuraavaa askeltasi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti